Zamieszczone przez mrrichards
[O1] Modyfikacja OI z przebiegiem 300 tyś AHF
Zwiń
X
-
Tagi: Brak
-
-
Witam chce nakreślić moja sytuacje posiadam OI 2001r 110KM AHF o przebiegu 285 tyś i wiem ze mam do wymiany koło dwumasowe i turbo (oryginalne).I myślę o podniesieniu mocy do 150 KM i zastanawiam się jakie wybrać koło dwumasowe i turbo :roll: ? Tak żeby wszystko było zgrane i jeździło następne 300 tyś. Stan silnika oceniam na 5/6-Octavia 1.9 110 AHF Combi "Elegance''
-Octavia 1.9 110 ASV Combi "Style"
-Vw CADDY 105 ...... BLaszak
-Octavia 1.8 T VRS
-
-
Polecam turbo ASZ lub ARL +zmiana ICka na większy a co dwumasy to zmień na taką samą jaką masz ,spokojnie wytrzyma-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Fajnie byłoby też wsadzić 216www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
Mam takie pytanko czy nie bedzie dużo zabawy z włożeniem INTERCOOLER, turbiny z kolektorem, i dwumasy ze sprzęgłem od ARL do Ahf ?A drugie pytanie czy coś jeszcze będzie mi potrzebne żeby to wszystko zgrac.-Octavia 1.9 110 AHF Combi "Elegance''
-Octavia 1.8 T VRS
Komentarz
-
-
takimi sprawami zajmuja sie tunerzy np COMSPORT z bielska białej.
Tez o tym myslałem, mam ten sam silnik i z tego co wiem to turbo seria do 150 kucy wystarczy, intercoouler zostaw, jedynie co to wytnij w nadkolu wew kratownice do przepływu powietrza.
ja to zrobiłem z seicento sporting. trochę wytniesz i pogrzejesz opalarką, klej do szyb samochodowych . trzyma jak wsciekłe.
dobry program, stan silnika ok i gotowe 145 kucy.
jak chcesz więcej to poczytaj. z tego silnika wyciągają nawet 250 kucy, ale to za kwotę ok 12tys plnSPRZEDAM TANIO
Komentarz
-
-
Dzięki bardzo za pomoc no mam teraz twardy orzech do zgryzienia bo właśnie dzisiaj moja okta podczas jazdy "żucia palenie” :cry: :cry: :P .No na ta chwile nic nie wiem ale jak się cos stało poważnego to nie wiem czy nie pójdzie do żyda w całości. Wszystko okaże się w najbliższym czasie jak nic poważnego to TURBO i INTERCOOLER od ARL i "morze nowe wtryski 216"i przedefszystkim nowe koło dwumasa + sprzęgło i program tak na 150-160.
[ Dodano: Pon 16 Mar, 09 17:09 ]
No i okazało sie cos sie stało silnik na śmieci wędruje, a cala reszta na handel i nie wiem jak będzie czy kupie druga octavie. Nie wiem czy nie przesiądę sie na cos innego. :cry:-Octavia 1.9 110 AHF Combi "Elegance''
-Octavia 1.8 T VRS
Komentarz
-
Komentarz